Allt för skolidrott & aktiv träning

E-faktura

Elektronisk fakturahantering ersätter det traditionella pappersflödet av fakturor genom att fakturan distribueras elektroniskt. Fakturan lämnar aldrig datorn. Den går ut till alla berörda på en gång, granskas, godkänns, betalas och arkiveras utan att ett papper behöver lyftas. Resultatet blir minskade kostnader och snabbare hantering av fakturor. Sport & Fritidsgrossisten erbjuder den tjänsten via Visma EDI. När ni handlar i vår webshop måste ni fylla i era specifika e-faktura uppgifter ( EAN-lokaliseringsnummer ) i faktura adressens övrigt ruta, detta gör ni endast en gång. Ni får sedan ett unikt kundnummer som är kopplat till ert webbkonto.

Vilka kan använda tjänsten?

Sport & Fritidsgrossisten kan skicka e-fakturor till de företag, myndigheter och kommuner som har anslutit sig till Visma eFaktura. Samt till de företag som använder sig av bankernas e-fakturalösning för företag. På www.vismaspcs.se/efaktura kan ni se vilka företag, myndigheter och kommuner som är anslutna. Naturligtvis kan vi även skicka till alla andraföretag som använder Visma eFaktura.

Teknisk information

Visma eFaktura använder formatet S-EDI. Detta format är kopplat till de vanligaste formaten på marknaden. Bland annat Svefaktura. Filerna skickas somXML till vår EDI-växel och därifrån till mottagaren.

Visma använder InExchange som Van-operatör och gör på så sätt att du blir en del av deras stora nätverk – InExchange Network. Genom nätverket kan du utbyta elektroniska affärsmeddelanden med över 800 000 företag och organisationer.

Givetvis når du alla kommuner, landsting och myndigheter så att ditt företag kan leva upp till lagkravet om e-fakturering till offentlig sektor. Det spelar ingen roll om din kund tar emot e-faktura via InExchange, Peppol eller en annan operatör – I InExchange Network finns alla mottagare tillgängliga.

Önskar ni ytterligare information eller hjälp vid registrering kontakta vår support på 0495-30550.